onsdag den 13. juni 2012

Haven der passer sig selv...

Det er ikke meget tid jeg har brugt på havearbejde her på det sidste. Måske har det været vejret som ikke har suget mig derud, for så snart en solstråle viser sig er jeg der på pletten. Der har ikke været mange solstråler på det sidste. Så fritiden er gået med indendørs sysler, især med at sy.

Men det er også en god lille have for den henholdsvis dovne eller travle. Det hele passer sig selv. Stauderne lukker for det værste ukrudt, og de er virkelig smukke for tiden. Kun den lille bitte græsplæne skal slås, og jeg har været så heldig at Søren har gjort det de sidste par weekender.

Så det 'hårde' havearbejde har bestået i at holde øje med knopper på pæonerne, roserne og det jeg troede var kongelys. Og så selvfølgelig nyde synet af de lyserøde storkenæb og løvefod som bare klær hinanden.

Pæoner og roser vil nu afløse allium som er afblomstrede nu. De har svævet smukt her midt i haven.Jeg troede det var kongelys:


I ca. et år har jeg kigget på en roset i bunden af dette bed, og troet at det var kongelys - stor var overraskelsen da det en dag gik op for mig at det tilsyneladende er fingerbøl, som jeg helt havde glemt, jeg smed frø af, for jeg ved ved ikke hvor lang tid siden...

Jeg har i ugevis og dagevis tjekket pæonernes knopper ud, her er vinderen af kapløbet, en rigtig dronning i haven - jeg elsker bare pæoner!
Her står den omgivet af sit hof, storkenæb, allium og løvefod  - snart vil roserne gøre deres indtog
Rose de Recht på spring:
Snebolde i juni? 


 Endnu en lille overraskelse. Denne lille primula, blomstrer helt uventet, jeg fik den af min søster i vinter. Den har så stået i vindueskarmen og lige akkurat blevet holdt i live (jeg dur ikke rigtig til at huske at vande blomster indendøre)- og er så blevet plantet ud i haven i april/maj. Det er da gået meget godt!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar