fredag den 19. april 2013

Endelig forårDer må også være plads til lidt 'med mere' på denne blog, så her er nogle billeder fra Tobias' fødselsdags eftermiddag d. 1/4 - en dag fuld af sol, 64 boller, lagkage, gaver og familiebesøg:'De gamle', fandt hurtigt ud af at slå mave og nyde solen samtidig på vores terrasse:


Men det handler jo om haven - den 5. april så der sådan ud:


Sommer i solen (næsten) og vinter i skyggen:

Her er billeder fra solsiden, mange yndige krokus - må sætte lyslilla i efteråret, det mangler der:


Her er billeder fra d.15/4 - Ghitas fødselsdag. Hun havde været meget artig, for vejret var strålende og haven endelig helt fri for sne :-), her er et lyserødt indslag - det eneste i min have på denne årstid:


Årets første honningbi, havde fundet frem til mine erantis:


Hov, der var en dobbelt vintergæk, jeg ikke vidste, jeg ejede,
 jeg elsker den slags overraskelser i haven:


Der var også en anden overraskelse - en fin kodriver i fuld blomst!


Bare en uge før, lå der sne lige her - nu er der i stedet hvidt af vintergækker - 
 som virkelig har bredt sig de sidste par år:

Og så nåede vi frem til i dag d.19/4


Efter en uge med meget lange dage, tog jeg tidlig fri idag fredag, og kørte direkte til den lokale planteskole. Her fandt jeg to blåbærbuske for 150,- 3 forskellige sorter jordbær, i bakker af 6 stk. og frøposerne oven for. I morgen starter jeg op i min nye køkkenhave - den blive propstoppet, og forhåbentlig betyder det, at der ikke bliver plads til ukrudt...

På frølisten er:
Tallerkensmækker
Morgenfruer
Salat - 'Merville des quatre saisons'
Spinat - 'Matador'
Bredbladet persille - 'Comun 3'
Stangbønne - 'Blue Lake', håber den er god og haricot vert agtig
Marvært - 'Alderman'
Slikært - 'Sugar Bon'
Dild - 'Gold Crown'
Radiser - en mix i forskellige farver, bliver spændende at se høsten...
Purløg - 'Twiggy'
Kinesisk purløg - 'Garlic oriental'

Jeg har købt 3 forskellige Georginer, som jeg for alvor vil prøve i år:
Bluesette, Ariko 9707 og Arabian night - jeg forestiller mig at de skal gro i en trekant, med den højeste bagerst - håber der plads! For ude i skuret ligger også lidt forskelligt, jeg bare måtte have i Netto for en måned siden - har helt glemt hvad det er....Men det var billigt ;-)

Plantelisten tæller:
Blåbær Blue Crop og Northlander
Jordbær: Honeyoe, Korona og Polka - 6 af hver. Kunne have haft lyst til flere, men de kostede... De ser dog ud til virkelige at være gode i kvaliteten.

Derudover har jeg 2 krukker med rabarber på altanen, en krukke med purløg og én med løvstikke. Der står også en efterårshindbær og gemmer sig bag rhodo'erne, så der skal graves en del i weekenden. Men vejrudsigten ser god ud, så det skal nok blive super.

Haveplanen var et bed med krydderurter/bærbuske, et bed med jordbær, 2 bede med salat-dild-persille blomster, ærte-bønne-squash, men jeg ved ikke rigtig, for jeg synes det er svært at bedømme, hvad der bliver plads til, før jeg har fundet mig til rette deroppe. Er der mon plads til rødbeder? Det vil tiden vise...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar