torsdag den 2. maj 2013

I haven nu og da

Det går rigtig godt med pasningen af den lille køkkenhave. Jeg var jo lidt nervøs for, om den ville give mig stress, frem for det modsatte. Men det går så fint. Størrelsen er til at overskue, og jeg kan rigtig nusse om den. Jeg har været et par gange deroppe med Mio, og det er en fin lille rutine at gå tur med hunden og slå et smut omkring haven for at vande og måske luge lidt ukrudt mv.

Her til aften blev det lige før aftensmaden - så er der ikke mange mennesker i haverne. Jeg fik luget jordbærbeddet igennem. Og vandet lidt. Har netop i dag læst i ugens havenyt, at vores næste udfordring efter den lange vinter og det kolde forår, bliver tørke... Og jeg har allerede sået alt, hvad der på frøpakker og i bøger stod kunne sås, når det er koldt. Vi må bare vente og se hvad der sker - jeg våger stadig over vejrudsigterne som en anden landmand!!

Jeg har også på min nye smartphone nærstuderet havemandens skræk - snegleangreb - og kommet til den konklusion at det eneste, som jeg vil være bekendt at bruge mod dem, er et sneglehegn som jeg ikke synes, jeg har råd til. Så strategien, er dels at håbe at tørken er med til at gøre det af med sneglene og dels at så tallerkensmækkere hele vejen rundt om haven, da det skulle være en af de planter, som dræbersneglene ikke har smag for. Endvidere må jeg nok, selvom jeg havde besluttet, at jeg ikke gider, forspire bønner og ærter, både pga skadedyr men også pga af manglende varme. Lad os se hvad weekenden bringer, den er heldigvis nær!

I den lille have ved rækkehuset er det også 'nu og da havearbejde'. Alle stauder er pænt klippet ned, og tulipaner strutter grønt og begynder så småt at vise at lidt farve er på vej. Løjtnantshjerten er nået langt og man kan næsten se den vokse. Der er også flotte kraftige judaspenge  - og lige nu er der skønne pastelgule kodrivere her og der, og en enkelt selvsået påskelilje, der blomstrende lyser op. Jeg kan se de pinseliljer, jeg endelig fik sat i efteråret også kommer fint op - og så er græsplænen pænt på vej til at blive et grønt tæppe - i hvert fald den del som ikke er brun og vissen... Men plænen svigter aldrig -den bliver altid tilsidst grøn og lang og en pestilens at skulle klippe - selvom det kun drejer sig om ganske, ganske få kvadratmeter...

PS - fortsat ingen rådyr i jordbærbedet - og de nedgnavede stakler er ved at komme frem med nye blade. Det skal nok gå - men der skal vandes godt igennem!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar