lørdag den 18. juni 2011

Gul Monet

Smaddermeget regn og gråvejr - 15-20 grader...

Det er jo ikke ligefrem havevejr - og jeg har da heller ikke lavet noget som helst havearbejde i dag. Det gjorde jeg i sidste weekend, hvor jeg fik luget rosenbedet, og fjernede det lille stakit, jeg havde lavet af pil, samt lavet en rustik pile-tripode til den ene rose. Det ser vældig godt ud, se bare her:Jeg brugte også meget tid på bare at sidde og snuse ind, duftene overvælder netop nu: hyld, jasmin, historiske roser og pæoner...Og mens jeg sad der, som Ferdinan, spekulerede jeg over nye tiltag, og forandringer i haven. Det ender nok med, at jeg kanter mit rosenbed med løvefod, den er nem, tilgængelig (gratis) og passer til alt. Kan klippes ned, når den bliver for stor - og til dels holde hundene ud, samt give plads til at man kan se de tidlige løg i bedet. Får se, om det ender med dem og ikke buksbum, som jeg har overvejet tidligere.

Når vejret er som idag, er det bare om at tip-tå ud i haven og klippe sig et par blomster - så jeg har en duftende buket stående lige her ved siden af mig:Nå, men der er jo som bekendt ikke noget der hedder dårligt vejr, kun forkert påklædning :-s Så det var bare på med røjsere, regnbukser, -frakke og sydvest! Og ud og nyde den store vilde have derude i selskab med hundene. (Børnene er ikke helt glade for at jeg spadserer rundt i knaldrød sydvest - men der er ikke mange ude i sådan et vejr).

Turen gik som så mange gange mod mosen, og jeg havde kameraet med, for der er nemlig iris i fuldt flor dernede - og de skulle foreviges!

Her er en lille billed-hilsen til Berit fra Irishaven:

Jeg ved ikke om man kan fornemme det i billederne, men stemningen i mosen var helt fortryllende i regnen: en blanding af impressionisme og Jurrasic Parc - med masser af bregner, og mosbegroede væltede træer...


Billedet nedenfor blev, lige meget hvad jeg gjorde, rystet - det skal dog også lige siges at jeg samtidig havde 2 hunde i snor - og at der lige var sprunget en hjort frem (eller var det en faun?), ved siden af os få meter før... Men det giver måske egentlig det helt rigtige billede af den impressionistiske stemning fra mosen: GUL MONET
 I forgrunden er der blåbær, måske er jeg heldig i år at få fingrene i nogle modne bær? Men ellers er der meget andet i den nære natur (den store vilde have), som jeg kan plukke og måske sylte af. Kommer der lidt tørvejr i morgen, skal der høstes hyldeblomster til saft, og senere på sommeren vil jeg forsøge mig med mirabellerne - måske noget marmelade eller andet. 

Oh, Mirabel - jeg håber I kender Astrid Lindgrens skønne historie om Mirabel? Ellers er det om at få fingrene i den - og et lille barn - man kan læse den for!! Lige noget for en haveelsker - måske med en børne have i en krog af haven...

God weekend til alle - trods vejret og nyd den og haven set indefra, med en god kop te og en kiks!

1 kommentar:

 1. Tak for iris-billed-hilsen.
  Jeg når for tiden ikke altid rundt og får checket hos alle hvor jeg er "fast læser" - så det var godt at jeg lige surfede lidt her i min frokostpause på arbejdet :o)
  Sikke flotte tegninger der er på de gule fald på irisen. Den kunne man da godt få lyst til lige at "napse" med hjem til et fugtigt hjørne af haven.
  Sikke et skønt sted du kan gå tur.
  Hilsen Berit

  SvarSlet